Wednesday, October 11, 2017

Manjakani penyebab MEROYAN


Saya lihat ramai rakan2 FB saya menjual ubat bersalin yang mempunyai kandungan manjakani di dalamnya.

Sedangkan dari dahulu sudah sy ceritakan....sudah sy kupaskan..... bagaimana manjakani boleh mengakibatkan lebih banyak mudharat jika diamalkan sebelum tempoh 30 hari berpantang. (Ubat rapat hanya boleh dimulakan pada hari ke 30 SELEPAS bersalin)

Manjakani adalah salah satu herba yang digunakan untuk merapatkan saluran faraj.

Ibu2 yang amalkan manjakani sebelum hari ke 30 bersalin akan mengalami darah nifas yang tidak lawas keluar. Bagaimana nak keluar. Kalau saluran faraj sudah diasak2 utk ketat dan rapat ketika rahim masih mentah dan masih berdarah. 

Sudahnya, 14 hari selepas bersalin darah dah kering. Banggalah ibu dapat solat dan puasa tanpa tahu bahaya dalam tubuh umpama bom jangka yang menunggu hari utk mengganas.

Lalu berkumpullah darah bantal di dalam rahim ibu. Sebab itu kita tgk kebanyakkan wanita yang alami rengat rata2nya adalah wanita yang mengamalkan manjakani sebelum hari ke 30 berpantang.

Kemudian darah kotor yang terperangkap dalam rahim ini mengakibatkan keracunan di dalam tubuh ibu. Hormon ibu mula menjadi tidak stabil. Ibu mudah beremosi (marah, sedih & keliru dalam pantang) - inilah permulaan MEROYAN

Saya agak terkilan. Dalam sibuk saya mengajar orang luar akan bahana amalan ubat rapat sebelum hari ke 30 berpantang, kawan2 FB saya sendiri gah menjual ubat2an mempunyai kandungan perapat dan mewar2kan ia bagus utk ibu2 amalkan SEJURUS selepas bersalin.

Sebab tu sy tak heran jika ahli perubatan moden mengecam penjual herba.

Sebab anda menjual tanpa ilmu.

Anda merosakkan masyarakat hanya demi mengaut keuntungan.

Sedangkan bila saya selidik, mereka yang mengeluarkan produk2 sebegini adalah kaum asing yang menggunapakai nama MELAYU.

Kita pula hanya menjual tanpa menyelidik.

Bukankah menuntut ilmu akan barangan yang didagangkan (kebaikan dan juga keburukan produk) termaktub dalam ketelusan jual beli menurut konteks perniagaan Islam?

Akhirnya...

Melayu juga membunuh amalan Melayu.Kak ice turut menyediakan pakej rawatan berpantang untuk ibu-ibu yang akan berpantang di seluruh Selangor, Kuala lumpur, Putrajaya, Penang dan Johor.Untuk tempahan pakej berpantang mahupun konsultasi produk herba NR sila hubungi 012-7225184No comments:

Post a Comment